Háttérkép

Hogyan használd?

1. A kalkulátor használata

Számolás

A kalkulátor használatához, amennyiben érvényes csomaggal rendelkezel, kattints a Kalkulátor menüpontra.

Itt meg kell adnod a nevet, amelyre kíváncsi vagy, valamint a születési dátumot (év, hónap, nap).

Fontos, hogy

  • teljes nevet adj meg (azaz tartalmazzon legalább egy vezetéknevet és egy keresztnevet)
  • a születési dátumhoz csak számokat írj be

Ezután kattints a dátumtól jobbra található "SZÁMOL" gombra.

Ha ez megtörtént, a táblázatban megjelennek az adatok, illetve alul egy új sáv, amelyben 3 gomb található.

"Megnézem" gomb

Erre a gombra kattintva lenyílik a szöveges leírás, amely a megadott adatokhoz tartozó szöveges értelmezéseket tartalmazza.
Ezekből elsőre az adott értelmezés jellege, leírása jelenik csak meg, vagyis, hogy az adott értelmezés milyen szerepet tölt be.

Az egyes konkrét értelmezések részletes szövege az annak leírása alatt lévő "Bővebben" gombra kattintva jeleníthető meg.

"PDF mentése" gomb

Mivel a kalkulátor az egyes számításokat elsősorban jogi okok, valamint a szövegek terjedelme miatt nem tárolja, emellett egy, már korábban elvégzett számítás díjmentes megismétlésére sincs lehetőség, az oldal lehetőséget biztosít a számítás eredményének, a szöveges értelmezéseknek teljes körű tárolására, letöltésére PDF formátumban.

Az éppen a kalkulátorban megtekinthető számítás eredményének a letöltéséhez a "PDF mentése" gombra kell kattintani. Ekkor az eredményt tartalmazó PDF-et a rendszer felkínálja letöltésre.

Bár a rendszer úgy van beállítva, hogy kifejezetten letöltésre kínálja fel a PDF file-t, ennek ellenére előfordulhat, hogy egyes böngészőbeállítások, bővítmények esetében a dokumentum a böngészőn belül jelenik meg. Ilyen esetben az adott bővítményen belül, azaz a megjelenített, PDF-et tartalmazó böngészőlapon van lehetőség a PDF file letöltésére; ez gyakran a Ctrl+S billentyűkombinációval is elérhető.

"PDF küldése e-mailben" gomb

Az előző pontban ismertetett "PDF letöltése" opció segítségével lehetőség nyílik a számítás eredményének PDF formátumban történő letöltésére.

Mivel azonban a letöltést számos mobileszköz (pl. iPhone, iPad...), valamint böngésző (pl. egyes Android böngészők) nem támogatja, továbbá némelyiknek a PDF megjelenítésével is problémái vannak (nem támogatja, kevés a memória, lassú, stb.), ezért szükségessé vált egy olyan módszer alkalmazása, amellyel a mobileszközről elvégzett számítás az azonnali megtekinthetőség mellett biztonságosan eltárolható.

A "PDF küldése e-mailben" gomb erre a célra szolgál. Rákattintva automatikusan elküldi a PDF dokumentumot mellékletként csatolva a regisztrációkor megadott e-mail címre. Innen később bármikor, bárhova letölthető, tetszés szerint továbbküldhető.

Fontos, hogy a rendszer kizárólag a regisztrációkor megadott, belépéshez is használt e-mail címre teszi lehetővé az elküldést.
Tehát az ismerősöknek, barátoknak, vagy akár másik saját e-mail címre a regisztrált e-mail fiók tulajdonosa tudja - saját felelősségre - továbbítani, miután magának elküldte.

2. Kredit, lejárati idő, csomagok

Kredit

A kalkulátor használata nem előfizetési díjhoz, hanem úgynevezett kreditek megvásárlásához kötött (feltöltés).

Egy kredittel a kalkulátorban egy számítás végezhető.

Csomagok

A regisztráció megerősítése után az új regisztrálók kétféle csomag közül választhatnak: "normál", illetve "VIP".

Feltöltés

A "Normál" csomag feltöltése három konstrukcióban történhet: "Bronz", "Ezüst", valamint "Arany".

Mindhárom konstrukció meghatározott számú kreditet, illetve meghatározott lejárati időt tartalmaz. Ezen adatok megtekinthetőek a "Profil" oldal alján, ahol a feltöltést, csomagvásárlást kezdeményezni lehet.

Eredeti ár, kedvezmény

A csomagajánlatoknál a "Bronz" konstrukció az alapértelmezett, ez kedvezményt nem tartalmaz, az eredeti ára a tényleges árával megegyezik.

A többi három (Normál csomagnál Ezüst, Arany, valamint a VIP csomagnál a VIP feltöltési lehetőség) melletti adatok mutatják, hogy

  • Eredeti ár: mennyi lenne a feltöltés ára, ha ugyanannyiba kerülne 1 kredit, mint a Bronz (alap) konstrukció esetében
  • Kedvezmény: ekkora az eredeti árhoz képest elérhető megtakarítás mértéke

Lejárat

"Normál" csomag esetében ("Bronz", "Ezüst", "Arany" feltöltés) a csomag automatikusan lejár, ha:

  • a rendelkezésre álló kreditek száma lecsökken 0-ra
  • a lejárati idő letelik (akkor is, ha még vannak kreditek).

"VIP" csomag esetén a kalkulátorhoz való hozzáférés az előző, "Normál" csomagra vonatkozó pontok szerint automatikusan megszűnik, ha az ott leírt események bekövetkeznek. A videókhoz való hozzáférés viszont 0 kredittel is aktív marad egészen a csomag lejárati idejéig.

Fontos ezért, hogy a kreditek felhasználása a lejárati idő előtt megtörténjen!

A lejárati idő előtt fel nem használt kreditek elvesznek.

Ha tehát szeretnénk a kreditjeinket megtartani, de már nem tudjuk azokat felhasználni a lejárati idő előtt, akkor a lejárati időn belül fel kell töltenünk a csomagunkat. Ekkor a meglévő kreditek hozzáadódnak a vásárolt kreditekhez, a lejárati idő pedig az adott feltöltés lejárati idejével meghosszabbodik.

Csomagváltás

"Normál" csomag esetében, akár "Bronz", "Ezüst", vagy "Arany" feltöltéssel töltöttük fel, bármikor van lehetőségünk "Bronz", "Ezüst", vagy "Arany" feltöltést kezdeményezni, ebben tehát nincs megkötés.

"VIP" csomag csak "VIP" feltöltéssel hosszabbítható meg.

Ha csomagunk lejárt (lásd "Lejárat", fentebb), ismét bármelyik csomag közül választhatunk.

Ha azonban "Normál" csomagról "VIP" csomagra szeretnénk váltani a videók megtekintése érdekében, vagy "VIP" csomagunk kreditjei lejártak, de szeretnénk a kalkulátort tovább használni anélkül, hogy megvárnánk a rendelkezésre állási idő végét, vagy újabb VIP feltöltést eszközölnénk, ez automatikusan nem lehetséges. Ilyen esetekben kérünk, hogy vedd fel az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, ez a fenti "Kapcsolat" menüpont alatt lehetséges.


Kérdések és válaszok

1. Magánszemély vagyok, meg kell adnom számlázási címet a vásárláshoz?

Mivel nyugta kiállítására technikailag nincs lehetőségünk, magánszemélyeknek is elektronikus számlát állítunk ki. Ezt e-mailben küldjük el, tehát nem postázunk semmit.
Kérünk, hogy a Számlázási adatok mezőben mindenképpen add meg a cégneved, vagy ha az nincs, a teljes neved ismét, valamint egy valódi címet.
Semmiképpen ne értelmetlen adatokat írj be (pl. "Nemkérek Kft."), mert ha azt a rendszerünk nem tudja értelmezni, emiatt a folyamat elakadhat!

2. Továbbküldhetem a kalkulátor eredményét ismerőseimnek, barátaimnak?

Abban az esetben, ha a saját adataid adtad meg a kalkulátorban, minden további nélkül.

Abban az esetben, ha annak akarod továbbküldeni, akinek az adatait a kalkulátorban megadtad, sem okvetlenül jelenthet ez problémát.

Minden más esetben azonban fontos tudnod, hogy bár a kalkulátor eredménye nem minősül egészségügyi adatnak, a magánszemélyek neve, születési dátuma személyes adat, amely az Alaptörvény VI. cikkelye szerint védelmet élvez.
Ezen adatok előzetes írásbeli beleegyezés nélküli nyilvánosságra hozatala, vagy harmadik fél részére történő átadása adott esetben a Btk. 219. §-ába ütköző "Személyes adattal visszaélés" tényállása alapján büntethető!

© Kiss Zoltán Zéro. All Rights Reserved • Jogi nyilatkozat és adatvédelmi szabályzat
HTML5 | CSS3
Simple vásárlói tájékoztató