Súgó

Hogyan használd?

1. A kalkulátor használata

Számolás

A kalkulátor használatához, amennyiben érvényes csomaggal rendelkezel, kattints a Kalkulátor menüpontra.

Itt meg kell adnod a nevet, amelyre kíváncsi vagy, valamint a születési dátumot (év, hónap, nap).

Fontos, hogy

  • teljes nevet adj meg (azaz tartalmazzon legalább egy vezetéknevet és egy keresztnevet)
  • a születési dátumhoz csak számokat írj be

Ezután kattints a dátumtól jobbra található "SZÁMOL" gombra.

 

"PDF mentése" gomb

Az oldal lehetőséget biztosít a számítás eredményének, a szöveges értelmezéseknek teljes körű tárolására, letöltésére PDF formátumban.

Az éppen a kalkulátorban megtekinthető számítás eredményének a letöltéséhez a "PDF mentése" gombra kell kattintani. Ekkor az eredményt tartalmazó PDF-et a rendszer felkínálja letöltésre.

Bár a rendszer úgy van beállítva, hogy kifejezetten letöltésre kínálja fel a PDF fájlt, ennek ellenére előfordulhat, hogy egyes böngészőbeállítások, bővítmények esetében a dokumentum a böngészőn belül jelenik meg. Ilyen esetben az adott bővítményen belül, azaz a megjelenített, PDF-et tartalmazó böngészőlapon van lehetőség a PDF fájl letöltésére; ez gyakran a Ctrl+S billentyűkombinációval is elérhető.

 

2. Kredit, lejárati idő, csomagok

Kredit

A kalkulátor használata nem előfizetési díjhoz, hanem úgynevezett kreditek megvásárlásához kötött (feltöltés).

Egy kredittel a kalkulátorban egy számítás végezhető.

Csomagok

A regisztráció megerősítése után az új regisztrálók kétféle csomag közül választhatnak: "normál", illetve "VIP".

Feltöltés

A "Normál" csomag feltöltése három konstrukcióban történhet: "Bronz", "Ezüst", valamint "Arany".

Mindhárom konstrukció meghatározott számú kreditet, illetve meghatározott lejárati időt tartalmaz. Ezen adatok megtekinthetőek a "Profil" oldal alján, ahol a feltöltést, csomagvásárlást kezdeményezni lehet.

Eredeti ár, kedvezmény

A csomagajánlatoknál a "Bronz" konstrukció az alapértelmezett, ez kedvezményt nem tartalmaz, az eredeti ára a tényleges árával megegyezik.

A többi három (Normál csomagnál Ezüst, Arany, valamint a VIP csomagnál a VIP feltöltési lehetőség) melletti adatok mutatják, hogy

  • Eredeti ár: mennyi lenne a feltöltés ára, ha ugyanannyiba kerülne 1 kredit, mint a Bronz (alap) konstrukció esetében
  • Kedvezmény: ekkora az eredeti árhoz képest elérhető megtakarítás mértéke

Lejárat

"Normál" csomag esetében ("Bronz", "Ezüst", "Arany" feltöltés) a csomag automatikusan lejár, ha:

  • a rendelkezésre álló kreditek száma lecsökken 0-ra
  • a lejárati idő letelik (akkor is, ha még vannak kreditek).

"VIP" csomag esetén a kalkulátorhoz való hozzáférés az előző, "Normál" csomagra vonatkozó pontok szerint automatikusan megszűnik, ha az ott leírt események bekövetkeznek. A videókhoz való hozzáférés viszont 0 kredittel is aktív marad egészen a csomag lejárati idejéig.

Fontos ezért, hogy a kreditek felhasználása a lejárati idő előtt megtörténjen!

A lejárati idő előtt fel nem használt kreditek elvesznek.

Ha tehát szeretnénk a kreditjeinket megtartani, de már nem tudjuk azokat felhasználni a lejárati idő előtt, akkor a lejárati időn belül fel kell töltenünk a csomagunkat. Ekkor a meglévő kreditek hozzáadódnak a vásárolt kreditekhez, a lejárati idő pedig az adott feltöltés lejárati idejével meghosszabbodik.

Csomagváltás

"Normál" csomag esetében, akár "Bronz", "Ezüst", vagy "Arany" feltöltéssel töltöttük fel, bármikor van lehetőségünk "Bronz", "Ezüst", vagy "Arany" feltöltést kezdeményezni, ebben tehát nincs megkötés.

Ha csomagunk lejárt (lásd "Lejárat", fentebb), ismét bármelyik csomag közül választhatunk.

Ha azonban "Normál" csomagról "VIP" csomagra szeretnénk váltani a videók megtekintése érdekében, vagy "VIP" csomagunk kreditjei lejártak, de szeretnénk a kalkulátort tovább használni anélkül, hogy megvárnánk a rendelkezésre állási idő végét, akkor újabb VIP feltöltést eszközölhető.


Kérdések és válaszok

1. Magánszemély vagyok, meg kell adnom számlázási címet a vásárláshoz?

Mivel nyugta kiállítására technikailag nincs lehetőségünk, magánszemélyeknek is elektronikus számlát állítunk ki. Ezt e-mailben küldjük el, tehát nem postázunk semmit.
Kérünk, hogy a Számlázási adatok mezőben mindenképpen add meg a cégneved, vagy ha az nincs, a teljes neved ismét, valamint egy valódi címet.
Semmiképpen ne értelmetlen adatokat írj be (pl. "Nemkérek Kft."), mert ha azt a rendszerünk nem tudja értelmezni, emiatt a folyamat elakadhat!

2. Továbbküldhetem a kalkulátor eredményét ismerőseimnek, barátaimnak?

Abban az esetben, ha a saját adataid adtad meg a kalkulátorban, minden további nélkül.

Abban az esetben, ha annak akarod továbbküldeni, akinek az adatait a kalkulátorban megadtad, sem okvetlenül jelenthet ez problémát.

Minden más esetben azonban fontos tudnod, hogy bár a kalkulátor eredménye nem minősül egészségügyi adatnak, a magánszemélyek neve, születési dátuma személyes adat, amely az Alaptörvény VI. cikkelye szerint védelmet élvez.
Ezen adatok előzetes írásbeli beleegyezés nélküli nyilvánosságra hozatala, vagy harmadik fél részére történő átadása adott esetben a Btk. 219. §-ába ütköző "Személyes adattal visszaélés" tényállása alapján büntethető!